Haken: Het haakgaren is weer helemaal hot!

Wie dacht dat haken met haakgaren niet meer van deze tijd is, heeft het helemaal mis… Het is weer helemaal terug van weggeweest. Of het nou om een mooie deken, muts, trui of een prachtig deken gaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken!

Wij hebben een groot assortiment aan haakgaren, haakpatronen, haakboeken en natuurlijk ook alle accessoires die je nodig hebt voor jouw haakwerk.

Haken

Kom bij ons langs en ontdek de mogelijkheden in de wereld van het haken!

Even iets over haken…

Haken is een handwerktechniek. Haken gebeurt met behulp van een haaknaald. Daarmee worden van garen eenvoudige tot ingewikkelde lussen gemaakt, die samen een patroon vormen.

Voor haakwerk kunnen verschillende soorten garen gebruikt worden, van het fijnste katoen voor kanten kleedjes tot touw en raffia voor koorden en andere gebruiksartikelen. Afhankelijk van het gebruikte garen, wordt voor een dunne tot dikke naald gekozen.

Haaknaalden

Haaknaalden zijn genummerd volgens een standaardmaat (metrisch) en hebben meestal ook een standaardlengte, aangezien er hoogstens enkele lussen tegelijk op de naald zijn.
Oplopend van dun naar dik is dat: 0,6 tot 10,0
De twee dunste naalden zijn meestal van staal, de iets dikkere van aluminium overtrokken met een dun laagje plastic. Voor de dikste naalden kunnen zowel plastics (nylon) als hout gebruikt worden.

Haakgaren

Voor de dunste garen wordt fijne katoen gebruikt. Voor de iets dikkere wol of menggaren. Met dikkere materialen, zoals sisal en raffia, kan ook worden gehaakt.

Persoonlijk advies nodig?

Kortom wij hebben alles voor een prachtig haakwerkje. Heb je toch een steekje laten vallen, geen probleem! Wij zijn zelf ook zeer ervaren met haken. Heb je dus een advies nodig of kom je er even niet meer uit. Kom gerust langs en wij helpen je graag weer op weg!