Breien en Haken in Gelderland

Breien en haken kunt u  in alle kleuren, maten en kwaliteit doen. Bij ons vindt u enkel breigaren en haakgaren van goede kwaliteit. Als u een trui heeft gebreid van ons garen, dan kunt u daar gerust een tijdje mee vooruit. Bovendien is hij niet na twee keer dragen versleten!

Wij kopen in bij gerenommeerde internationale bedrijven op het gebied van breigaren. WIj gaan hierbij mee met de laatste trends en ontwikkelingen in het land van de breigarens.

Wilt u op de hoogte blijven van alle trends en ontwikkelingen, ga dan naar onze facebook-pagina en volg onze wekelijkse berichten!

Mocht u een specifieke garen nodig hebben laat het ons dan weten, wij doen ons best voor u om de juiste garens in huis te hebben!

Breien en Haken

Breiboeken

Weet u niet meer wat u wilt breien? Nou wij hebben nog wel wat ideeën, boeken vol zelfs! Daar kunt u nog wel even mee vooruit. Bij elk breiwerk zit een duidelijke beschrijving en uiteraard helpen wij u graag, als u er even niet meer uit komt.

Breiwerk om tot rust te komen

Breien is een fantastische hobby om even van het snelle dagelijkse leven te ontvluchten en lekker in de stoel te zitten en tot rust te komen. Kopje thee erbij en gewoon lekker een uurtje breien. Helemaal niet ouderwets of oudbollig, juist heel goed voor je! Ook voor de beginners hebben wij prachtige patronen en ideeën.

Breien

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig met breien en haken. Wilt u advies over de wintertrui die u aan het breien bent? Dat kan! Wij helpen u graag en hebben zelf jarenlang ervaring met het maken van een breiwerk, breien en breipatronen. Dus heeft u een vraag neem dan contact met ons op of kom gerust even langs met uw breiwerk en laat het ons zien!

Veel plezier met uw breiwerk!

Haken: Het haakwerkje is weer helemaal hot!

Wie dacht dat haken niet meer van deze tijd is, heeft het helemaal mis… Het is weer helemaal terug van weggeweest. Of het nou om een mooie deken, muts, trui of een prachtig deken gaat. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het maken!

Wij hebben een groot assortiment aan haakgarens, haakpatronen, haakboeken en natuurlijk ook alle accessoires die u nodig heeft voor uw haakwerk.

Breien en Haken

Kom bij ons langs en ontdek de mogelijkheden in de wereld van het haken!

Even iets over haken…

Haken is een handwerktechniek. Haken gebeurt met behulp van een haaknaald. Daarmee worden van garen eenvoudige tot ingewikkelde lussen gemaakt, die samen een patroon vormen.

Voor haakwerk kunnen verschillende soorten garen gebruikt worden, van het fijnste katoen voor kanten kleedjes tot touw en raffia voor koorden en andere gebruiksartikelen. Afhankelijk van het gebruikte garen, wordt voor een dunne tot dikke naald gekozen.

Haaknaalden

Haaknaalden zijn genummerd volgens een standaardmaat (metrisch) en hebben meestal ook een standaardlengte, aangezien er hoogstens enkele lussen tegelijk op de naald zijn.
Oplopend van dun naar dik is dat: 0,6 tot 10,0
De twee dunste naalden zijn meestal van staal, de iets dikkere van aluminium overtrokken met een dun laagje plastic. Voor de dikste naalden kunnen zowel plastics (nylon) als hout gebruikt worden.

Haakgaren

Voor de dunste garen wordt fijne katoen gebruikt. Voor de iets dikkere wol of menggaren. Met dikkere materialen, zoals sisal en raffia, kan ook worden gehaakt.

Persoonlijk advies nodig?

Kortom wij hebben alles voor een prachtig haken en breien. Heeft u toch een steekje laten vallen, geen probleem! Wij zijn zelf ook zeer ervaren met haken. Heeft u dus een advies nodig of komt u er even niet meer uit. Kom gerust langs en wij helpen u graag weer op weg!